iCoSal Sårsalve Ag/Zn 20ml

0 omtaler
0 out of 5

kr 200,00 inkl. mva

iCoSal

Antiseptisk og effektiv salve til behandling av sår, kviser, utslett etc. Gode resultater med sår som ikke vil gro grunnet diabetes etc. Ionisert kolloidalt sølv med sine antiseptiske og sårhelende egenskaper gjør sammen med en rekke naturlige oljer denne salven til et populært produkt.

Ionisert kolloidalt sølv

Kort fortalt sørger ionisert kolloidalt sølv for å holde et sårt fritt for infeksjoner samt at sårhelingen går raskere med minimal dannelse av arrvev. Dette skyldes bl.a. sølvets evne til å dedifferensiere celler og starte produksjon av stamceller. Sølvioner bekjemper alle multiresistente bakterier.

Ionisert kolloidal sink

Sink har i likhet med sølv sterke antimikrobielle, antivirale og antibakterielle egenskaper

Bivoks

Som fortykningsmiddel i salven benyttes det bivoks. Bivoks har spesielle egenskaper og lang lagringstid. Den påvirkes ikke av oksygen og blir ikke harsk. Bivoks er også resistent mot vann, men ømfintlig for temperatur. Den har et lavt smeltepunkt og krymper og spekker når det blir kaldere. Dette er årsaken til at salven kan se litt «sprukket» ut nede i krukken. Dette har ingen betydning for salvens effektivitet. Bivoksen absorberes ikke av huden men danner et beskyttende lag. Til tross for at bivoks er mer vannavstøtende enn både olje og fett så tetter den ikke porene i huden og lar huden «puste» mens den leges under et beskyttende lag. Bivoks har vært benyttet som medisn både i østen og her i vesten.

TeaTree olje

Tea Tree olje utvinnes fra barken på et australsk tre og er både bakterie- og soppdrepende. Den brukes derfor i behandling av ulike typer sår og infeksjoner. Bruken av slike eteriske oljer fra planter er brukt i aromaterapi i tusenvis av år, men inntil nylig har det vært få vitenskapelige undersøkelser som understøtter effekten av disse. Tea Tree oljen inneholder flere ulike virkestoff hvor terpentin ser ut til å være det mest virksomme mot bakterier og sopp. Oljen brukes derfor til behandling av ulike infeksjoner og også soppinfeksjoner, bl.a. på negler (Syed 1999) Det pågår nå flere studier for vurdere effekten på MRSA (Loughlin m.fl. 2007, McMahon m.fl. 2008). Hayley m.fl. kom I 2009 med følgende konklusjon vedr. effekten av Tea Tree olje på bakterier: «Our data have shown that essential oils exert sporicidal activity and may be useful in applications where bacterial spore reduction is desired.» I 2007 undersøkte koreanske forskere (Chung m.fl.) hvordan 3 ulike eteriske oljer (tea tree, eucaluptus og camille) virket på gule stafylococcer. Tea tree hadde den største antibakterielle effekten. De skriver: «It might be possible that an effective antibacterial activity of Tea Tree essential oil was derived from its strong adhesive ability to the cell, more so than those of the other essential oils» (2007, s. 1848). På mindre infeksjoner som kviser, er det godt dokumentert at Tea Tree har effekt. En 5% oppløsning brukt på kviser gav dette resultatet: «Topical 5% tea tree oil is an effective treatment for mild to moderate acne vulgaris»( Enshaieh m.fl. 2007).

JoJoBa olje

Jojoba er egentlig ikke olje, men flytende voks presset fra frøene til Jojoba busken. Jojoba har lange tradisjoner og ble regnet som «den hellige oljen» av indianerne og har ganske lik sammensetning som talget huden produserer. Når du smører deg med JoJoba vil huden registrere det som et signal om å stoppe talgproduksjonen. Jojoba er det mest perfekte glattgjøringsmiddel som til nå er oppdaget – en fettløs voks, flytende ved romtemperatur, og med en tilsynelatende likhet med hud, hår og hodebunn. Om JoJoBa olje kan det sies: Regenererer sliten hud, regulerer balansen i det ytterste hudlaget og stimulerer celleveksten, Gjør huden silkemyk og glatt med en ungdommelig glød samt motvirker for tidlig aldring. JoJoba har et bredt spekter av formål og benyttes ofte som grunnlag for en rekke produkter i kosmetikkindustrien.

Mandel olje

Mandelolje inneholder vitaminene A, B1, B2 og B6, en liten mengde vitamin E, samt en høy prosent enumettede og flerumettede fettsyrer bl.a. linolsyre, som vi ikke kan klare oss uten. Mangel på linolsyre kan medføre dårlig sirkulasjon i huden, tørr hud som eldes raskt, eksem og sprøtt hår. Mandelolje er en klassisk hudbeskyttende olje som tåles godt av de fleste og som passer for de fleste hudtyper. Den er halvfet og absorberes godt av huden. Oljen er bløtgjørende og fuktighetsbevarende, motvirker rynker og kan bidra til å lindre hudbetennelser og den kløen som oppstår ved tørr hud, ulike eksem og psoriasis. Da mandeloljen ikke absorberes umiddelbart, passer den også fint som baseolje ved aromamassasje. Man bør imidlertid selvsagt være forsiktig med mandelolje hvis man er allergisk mot mandel. Mandeloljen utvinnes ved å kaldpresse mandler, som er frøene som ligger inne i fruktene på mandeltreet.

Hvetekimolje

Hvetekimolje er meget rik på E-vitamin (hudens vitamin) som er en velkjent antioksidant som også inneholder essensielle fettsyrer som linol- og linolensyre. Oljen gjør huden myk og glatt, og hjelper både mot aldring og tørr hud, samt mot ødelagte blodkar i huden. Hvetekimsolje benyttes bl.a. til å forebygge strekkmerker ved graviditet. Oljen har også god effekt som fødselsforberedende olje. Den er utmerket til lindring ved solbrenthet og til å behandle tørr sprukken hud. Den motvirker arrdannelse og er således fin til å forhindre arr etter skader og operasjoner. Oljen er mykgjørende og passer til å myke opp hard hud på albuer, hæler og knær.

Myrra olje

Myrra har vært brukt i århundrer som en ingrediens i røkelse og parfyme.I antikkens egypt ble den brukt i balsameringsprosessen. I folkelig tradisjon ble det ble brukt mot muskelsmerter og i revmatiske plaster. I Kina, har den blitt brukt  hovedsakelig for å behandle sår. Myrra har en lang rekke helsefremmende egensakper… Astringerende (sammentrekkende), antiseptisk, desinfiserende, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, betennelseshemmende, sårhelende, smertestillende, svettedrivende, febersenkende, sirkulasjonsfremmende, slimløsende, krampeløsende, generelt styrkende, oppkvikkende, oppløftende, foryngende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, luftdrivende, livmorstyrkende, menstruasjonsfremkallende, urindrivende, blodrensende, stimulerende, afrodisierende, styrker intelligensen og styrkende på den intellektuelle kapasiteten.